Εύκολες συνταγές

Συνταγή για μωβ κρέμα

Σχετικά με τη συνταγή

Ετοιμαστείτε να πάρετε μια απολαυστική γαστρονομική εμπειρία με αυτή τη δελεαστική συνταγή Purple Custard. Αυτό το βελούδινο επιδόρπιο συνδυάζει την κρεμώδη ομορφιά της κρέμας με μια ζωηρή μοβ απόχρωση, καθιστώντας τη μια γιορτή τόσο για τα μάτια όσο και για τους γευστικούς κάλους. Η λεία υφή και η πλούσια γεύση του είναι εγγυημένα ότι θα αφήσετε να λαχταρείτε για περισσότερα. Θέλετε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους του δείπνου σας είτε απλά θέλετε να κάνετε ένα παραδεισένιο επιδόρπιο, αυτή η συνταγή Purple Custard είναι βέβαιο ότι θα ικανοποιήσει τις λιγούρες σας.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Ποσότητα
Συστατικό

4 φλιτζάνια
Γάλα

1 φλιτζάνι
Ζάχαρη

1/2 φλιτζάνι
άμυλο καλαμποκιού

1/4 κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι

4
Κρόκοι αυγών

2 κουταλιές της σούπας
Εκχύλισμα βανίλιας

1 κουταλάκι του γλυκού
Μωβ χρωματισμός τροφίμων

Φρέσκα μούρα (προαιρετικά)

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτήν την εξαιρετική Πορφυρή Κρέμα, θα βρείτε μερικά απαραίτητα εργαλεία και συστατικά:

  • Μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα
  • Χτυπήστε ή ξύλινο κουτάλι
  • Μεζούρες και κουτάλια
  • Μπολ ανάμειξης
  • Σουρητήρι
  • Μπολ για επιδόρπιο ή ποτήρια σερβιρίσματος
  • Ψυγείο

Προετοιμασία

  1. Σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα, ανακατέψτε το γάλα, τη ζάχαρη, το αλάτι και το άμυλο καλαμποκιού.
  2. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πούμε το μείγμα και να πάρεις μια ήπια βράση.
  3. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε τους κρόκους των αυγών μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  4. Ρίξτε σιγά σιγά μια μικρή ποσότητα από το ζεστό γλυκό γάλακτος στους κρόκους των αυγών ενώ ανακατεύετε συνεχώς για να μαλακώσετε τα αυγά και να μην πείτε.
  5. Αδειάζετε το μείγμα αυγών που σκληρύνετε ξανά στην κατσαρόλα και συνεχίστε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει η κρέμα σε μια λεία υφή.
  6. Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατέψτε το εκχύλισμα βανίλιας.
  7. Προσθέστε το μωβ χρώμα τροφίμων και ανακατέψτε καλά μέχρι η κρέμα να αποκτήσει μια όμορφη απόχρωση του μωβ.
  8. Στραγγίστε την κρέμα μέσα από ένα σουρωτήρι με λεπτό πλέγμα για να αφαιρέσετε τυχόν σβώλους ή ψημένα κομμάτια αυγού.
  9. Ρίξτε τη στραγγισμένη κρέμα σε ατομικά μπολ γλυκού ή ποτήρια σερβιρίσματος.
  10. Αφήστε την κρέμα να κρυώσει σε θερμοκρασία για λίγα λεπτά και μετά βάλτε την στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες ή μέχρι να κρυώσει και να δέσει.
  11. Πριν το σερβίρετε, μπορείτε να γαρνίρετε τη μωβ κρέμα με φρέσκα μούρα για να προσθέσετε μια έκρηξη χρώματος και γεύσης.

Χρόνος προετοιμασίας

Η προετοιμασία αυτής της λαχταριστής μωβ κρέμας απαιτεί περίπου 20 λεπτά ενεργού χρόνου προετοιμασίας και δύο επιπλέον ώρες για να κρυώσει για να ολοκληρωθεί η τέλεια συνοχή.

[Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans]

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

  • Όταν προσθέτετε το ζεστό μείγμα γάλακτος στους κρόκους των αυγών, φροντίστε να κάνετε σταδιακά ενώ ανακατεύετε δυνατά. Αυτή η τεχνική, γνωστή ως σκλήρυνση, αποτρέπει το πολύ γρήγορο ψήσιμο των αυγών και το σχηματισμό σβώλων στην κρέμα.
  • Για να πετύχετε μια λεία κρέμα χωρίς σβόλους, περάστε την από ένα σουρωτήρι με λεπτό πλέγμα πριν την κρυώσετε.
  • Για πιο έντονο μωβ χρώμα, προσαρμόστε την ποσότητα του χρώματος τροφίμων σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
  • Πειραματιστείτε με διαφορετικές επικαλύψεις και γαρνιτούρες. Τα φρέσκα μούρα, όπως τα σμέουρα ή τα βατόμουρα, συμπληρώνουν όμορφα την κρεμώδη κρέμα.
  • Βεβαιωθείτε ότι η κρέμα έχει κρυώσει εντελώς και έχει σταθεροποιηθεί πριν τη σερβίρετε για την τέλεια υφή.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσότητα ανά μερίδα

Θερμίδες
250

Συνολικό Λίπος
8g

Χοληστερόλη
120 mg

Νάτριο
150 mg

Υδατάνθρακες
38 g

Πρωτεΐνη
6g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να βελτιώσετε την παρουσίαση της Purple Custard σας, σκεφτείτε να σερβίρετε σε κομψά μπολ για επιδόρπιο ή ατομικά ποτήρια σερβιρίσματος. Μπορείτε να αναβαθμίσετε ακόμη περισσότερο την οπτική γοητεία του πιάτου γαρνίροντάς το με μωβ βρώσιμο γκλίτερ ή ένα φύλλο μέντας για μια νότα φρεσκάδας.

ια πλευρικές εναλλακτικές, μπορείτε να συνδυάσετε αυτήν την εξαιρετική κρέμα με τραγανά μπκότα αμυγδάλου, μπισκότα κουλουρακιών ή ακόμα και μια μπάλα παγωτό βανίλια. Αυτά τα συνοδευτικά θα προσφέρουν μια απολαυστική αντίθεση στην υφή και τη γεύση, ενισχύοντας τη συνολική εμπειρία του γλυκού.

Συνθήκες αποθήκευσης

Αποθηκεύστε τυχόν υπολείμματα Purple Custard σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. Θα διατηρήσει τη φρεσκάδα και τη νοστιμιά του έως και 2-3 ημέρες. Ωστόσο, είναι καλύτερο να απολαμβάνετε όταν καταναλώνεται μέσα στις πρώτες ή δύο ημέρες για να δείτε τη βέλτιστη και υφή. Φροντίστε να καλύψετε καλά την κρέμα με πλαστική μεμβράνη ή το έλεγχο σε σφραγισμένο δοχείο για να μην περιέχει τυχόν αισθήσεις από το ψυγείο.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Η συνταγή Purple Custard περιλαμβάνει διάφορα συστατικά που προσφέρουν για την υγεία:

  • Γάλα: Πλούσια πηγή ασβεστίου, πρωτεΐνης και βιταμινών D και B12, η ​​γάλα προάγει γερά οστά και δόντια, υποστηρίζει την ανάπτυξη των μυών και βοηθά στη λειτουργία των κυττάρων.

  • Κρόκοι αυγού: Οι κρόκοι αυγών περιέχουν συστατικά συστατικά όπως βιταμίνη Α, βιταμίνη D, βιταμίνη Ε και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Συμβάλλουν στην υγεία των ματιών, στη λειτουργία του εγκεφάλου και στην υγεία της καρδιάς.

  • Άμυλο καλαμποκιού: Το άμυλο καλαμποκιού δρα ως πηκτικός παράγοντας στην κρέμα. Είναι χωρίς γλουτένη και μπορεί να είναι μια κατάλληλη εναλλακτική λύση για άτομα με ευαισθησία στη γλουτένη.

  • Εκχύλισμα βανίλιας: Ενώ προσθέτει κυρίως γεύση, το εκχύλισμα βανίλιας επίσης αντιοξειδωτικές ιδιότητες και μπορεί να προσφέρει ορισμένες περιορισμούς για την υγεία, όπως η μείωση της φλεγμονής και η προώθηση της χαλάρωσης.

  • Φρέσκα μούρα (προαιρετικά): Τα μούρα είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες και απαραίτητες βιταμίνες. Συμβάλλουν στην υγεία, υποστηρίζουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή για μωβ κρέμα, μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει να δοκιμάσετε άλλα υπέροχα επιδόρπια:

  • Πάνα κότα λεβάντας: Ένα μεταξένιο απαλό επιδόρπιο εμποτισμένο με το λεπτό άρωμα της λεβάντας, δημιουργώντας μια τέλεια ισορροπία γεύσεων.

  • Παρφέ βατόμουρου: Σε στρώσεις με κρεμώδες γιαούρτι, φρέσκα βατόμουρα και τραγανή γκρανόλα, αυτό το παρφέ προσφέρει μια αναζωογονητική και θρεπτική απόλαυση.

  • Μους βατόμουρου: Αφεθείτε στον ακαταμάχητο συνδυασμό αφράτης μου και αφράτα βατόμουρα για ένα φρουτώδες και κομψό επιδόρπιο.

Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή Purple Custard αντλεί έμπνευση από τη δημιουργικότητα και το πάθος της διάσημης σεφ ζαχαροπλαστικής Anna Simmons. Γνωστή για τις καινοτόμες δημιουργίες της για επιδόρπια και την έμφαση στα ζωηρά χρώματα, η Chef Simmons έχει την ικανότητα να μεταμορφώνει τις κλασικές συνταγές σε υπέροχα γαστρονομικά αριστουργήματα. Η αφοσίωσή της στην τελειότητα και η προσοχή στη λεπτομέρεια έχουν εμπνεύσει αμέτρητους οικιακούς μάγειρες και επίδοξους σεφ σε όλο τον κόσμο.

Να θυμάστε, η μαγειρική είναι μια τέχνη που μας επιτρέπει να εκφράζουμε τη δημιουργικότητά μας ενώ παράλληλα φέρνουμε χαρά στους άλλους μέσω του νόστιμου φαγητού. Προχωρήστε, λοιπόν, συγκεντρώστε τα υλικά σας και ξεκινήστε αυτό το απολαυστικό ταξίδι για να δημιουργήσετε το δικό σας αριστούργημα με αυτή τη συνταγή Purple Custard. Απολαύστε κάθε κουταλιά από τη βελούδινη υφή της και απολαύστε τη γλυκιά που σίγουρα θα αφήσει μια μόνιμη εντύπωση σε εσάς και τους αγαπημένους σας. Καλή όρεξη!

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button